Si Meow Terima Padah? ╯.╰

Kalau korang masih ingat, baru beberapa jam lepas ifah usik korang sal makhluk yang tak diundang join ifah ber'facebook' tu kan. err~ mungkin sebab usikan yang membawa padah, lastly my 'meow' terima balasan?? eishh~ takk !! semua tu berlaku dengan izin-NYA okei. Balasan pe semua, tu DIA yang tentukan ◑_◐ hm alkisahnya lepas si meow 'menyibuk' dengan ifah, dia sambung aksi nakal dia ke sana sini. Ifah dan famili semua kat ruang tamu. 

So, nak dijadikan cerita. Kakak tetiba terasa nak p tandas, otw nak p tandas akak lalu sebelah mesin basuh dan tup-tup akak tengok seperti ada sometime sedang berpaut kat hujung dalam mesin basuh. my meow !!  (⊙▂⊙)  bayangkan dalam mesin basuh tu penuh dengan air, si meow yang masih kecik tenggelam dalam tuu. Akak cepat-2 angkat dia dan panggil kitaorang. Ya Allah sebak tak terkata time tuhh  (╥﹏╥) akak balut dia dengan kain, bila ifah try pegang dia masyaAllah menggeletar kuat dia seluruh badan. Akak lap seluruh badan dia, sementara tuh ifah pulak p iron kain tok balut dia. Nak bagi dia rasa hangat sikit. lepas balut dia dengan kain yang di'iron', ifah letak dia disisi ibunya dan cepat-2 dia hisap susu ibu dia. Alhamdulillah, mungkin hikmah susu ibu, badan si meow dah kurang menggeletar. huhs~ lega sangat !! dan paling menyeronokkan bila bangun pagi tadi, tengok si meow kembali aktif cam biasa. Alhamdulillah, syukur sangat ya Tuhan. Love you alot meow !! muaahhh~ (♥♥,) 

sebab terlalu kalut sampai tak sempat nak ambil gambar masa kejadian. so hasilnya meng'copy' gambar dr pkcik google tapi lebih kurang sama dengan the real one, beza hanya mesin basuh ifah ada air =='



my lovely 'meow'


4 comments :

Miss YuKa NoLieY said...

assalamualaikum ifah..camne meow bley masuk dlm mesin basuh?? cian dye

ifah dafila said...

w`salam. ikot kata akak ifah, si meow ni mmg suka main lompat-2 atas mesin basuh tuh 2 3 hari ni. just kali nih akak lupa nak tutup mesin basuh dgn pnutup dye =='

azman/santai said...

ala siannya.. nasib baik tak apa-apa..

kucen master said...

Naseb baik meow tu.klau x, kena jemur la esok pagi