First Day on My Job ☺


Assalamualaikum dan haii semua ! apa khabar? hope semuanya dalam keadaan baik yerr, in sha Allah. Ok lah, tok post kali nih ifah nak kongsi pengalaman first day ifah kat tempat kerja. Tak tahu ifah kerja apa? haa~ nampak sangat tak baca post ifah sebelum nih kan?? **marah ni, marah ni (kidding ajer ^_^) tak apa, yang nak baca tuhh, jom skodeng post ifah yang sebelum ni dulu sebab kat situ ifah dah story mory sedikit sebanyak tentang job ifah nih, SKODENG JAP ! 

So, back to story. Sebelum terlupa nama tempat kerja ifah tu ialah Taska Cahaya Mata ^^. Tapi hm honestly ifah betul-betul rasa tak ada mood nak p kerja hari ni :/ Apa lah ifah ni kan, first day dah takde mood, hahaha :D yela, apa tak nya hari ni sepatutnya cuti umum bagi seluruh negeri kelantan tapi ifah kena kerja?? oh my !! Tapi tak apa la, ifah baiki balik niat and alhamdulillah hati kembali tenang. 

Btw lokasi tadika tuh tak ada la jauh sangat dari rumah ifah, lebih kurang 10-15 minit nak sampai sana. Alhamdulillah, syukur sangat-sangat kepada Sang Pencipta tibanya ifah kat tadika tuh disambut baik oleh Kak Sha(salah sorang pekerja kat situ). Sementara tak ada kanak-kanak yang datang lagi, ifah sempat borak-2 sikit dengan Kak Sha and sempat jugak la skodeng gambar-2 kanak-2 kat situ **comey-2 jer tao ^.^  Tak lama lepas tu ifah berkenalan pula dengan 2 lagi pekerja kat sana iaitu Kak Na and Kak Tie. Diaorang ramah-2 jer orang nya. Lega jap ifah rasa :) 

Okei, dipendekkan cerita hari ni tak ramai pon budak-2 yang datang berikutan hari cuti kan, so parents lebih prefer jaga anak-2 diaorang sendiri, kanak-2 yang datang hanya 5 orang jer. Tapi mujur jugak, tak ada la ifah 'culture shock' kan pada hari first nih, hikhik~ ٩(-̮̮̃-̃)۶ haa korang, walaupon ifah anak bongsu, ifah ada la jugak basic sikit-2 nak jaga kanak-2 tao. So, alhamdulillah tadi semua berjalan dengan lancar meskipon ada kesulitan sikit pada awalnya time nak 'ngamm' dengan budak kat situ. Maklumlah, orang baru la kata kan :) okei lah korang, setakat ni jer dulu story mory ifah tok kali ni yerr. Kat bawah ni ifah tinggalkan korang dengan gambar budak yang ifah jaga tadi. Jumpa lagi tok next post, in sha Allah. wassalam~ :)

**haii, nama saya asyraf hakim.saya tak pandai berjalan lagi ^^ **


** arif dan ain fatihah :) **

1 comment :

Cackle Cuckoocious said...

update. harp maklum..
http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/06/perhatian-kepada-peserta-seramai-tiga.html