Rezeki ifah mungkin, Alhamdulillah ™

setiap yang berlaku ada hikmahnya, and alhamdulillah hari ni ifah nampak kebenaran atas kata-2 tersebut :) bulan lepas, ifah ada post entry tentang fone ifah dah rosak kan? tak tahu? KLIK SINI tok review balik entry ifah yang dulu yerr. 

Hmm, ikotkan ifah dah planning lama nak beli fone baru tapi mungkin masa yang tak mengizinkan and ifah pulak busy dengan kerja, so alhamdulillah hari ni semua nye dah termakbul =D ifah tak cari yang canggih-2 cam yang korang punya pon, cukup sekadar yang termampu. Nak tahu ifah beli fone ap? eh tunggu jappp, meh ifah ada nak share story sikit apa yang terjadi time ifah beli fone petang tadi. 

Haa, camni ceritanya. tersebut la alkisah si arnab dan si kuru-2, hikhik~ **kidding sajerr, jangan marah yerr ^^ so, camni cerita nya. Time ifah beli tuh, harga fone tuh RM6++(harga basic). Then, tak lama lepas tu  ada sepasang suami isteri muncul ke kedai yang sama and berminat nak beli fone yang sama dengan ifah. nak dijadikan cerita, tetiba datang supervisor kedai tuh mungkin, cakap yang harga fone tuh sekarang dah naik RM7++. oh my !! uncle(pekerja kedai) automatik terus tukar harga fone tu pada senarai harga fone. Then, dia terpaksa explain balik cakap kat suami isteri tu cakap yang harga fone tu dah naik sekarang. 

Hmm mungkin sebab frust, suami isteri tu terus cancel nak beli fone tuh. Sebelum ifah beredar dari situ, uncle sempat cakap, "kamu untung sebab beli awal sikit sebab harga fone yang kamu beli ni dah naik dan disini kamu untung RM150". wow ! terkejut ifah dengar. Tak sampai 10minit lepas ifah beli, harga fone dah naik sebanyak RM150?? pape pon alhamdulillah sangat-2, rezeki ifah tok beli fone tu dengan harga yang murah. Syukur ya Tuhan =) ok lah, sampai sini dulu post ifah kali ni. Kat bawah ni ifah tinggal kan korang dengan pic fone ifah yang baru yerr. wassalam~ (-'_'-)


**fone kita tak canggih cam korang punya pon :) **



4 comments :

P#eoniX said...

makin murah rezeki...huhuhuhuhh!!!n'way salam kenal...heheheh!!!!

Mysara Ab Rahman said...

aik, dlm masa kejap cm tu harga hp bley bertukar..alhamdlh..rezeki tu

kacang buncis said...

ok la tu daripada xdak hp kan :)

zeera lily said...

dear, jmput join ga sy.. http://belogzeera.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html