HAPPY TURNING 20 to me !!

Allahumma solli ala sayyidina Muhammad
Allahumma solli ala sayyidina Muhammad
Allahumma solli ala sayyidina Muhammad


bismillahirrohmanirrahim,
Subhanallah,
Alhamdulillah, 
Allahuakhbar

semalam, 28 Mei 2014 ifah officially turns 20 tahun. Allahu ya Allah, anak bongsu mama ayah dah besar laaa, umur dah masuk angka 2. rasa macam tak percaya dan  tak nak percaya pon ada ==' Allahh, but always keep remember ifahh! meningkatnya usia kita saban hari bukan bermaksud kita makin bebas, makin berkuasa tapi maksudnya amanah, tanggungjawab yang bakal kita pikul saban hari makin besar dan mencabar dan itu yang patut diri kita risaukan. 
Meningkatnya usia jugak bermaksud kita makin menghampiri detik kematian kita. Kematian yang kita sendiri tak sedar bila ia datang menjemput, tapi yang pasti semua akan menghadapinya, yang berbeza hanya cepat atau lambat jer. Seperti firman Allah SWT :
“Kullu Nafsin Dzaiqotul Maut” (21:35)
Setiap yang bernyawa pasti akan merasakan mati.

Allahhh, mood happy bertukar jadi sedih pulak yer. asiff asiff ya asdiqo'i :') okei la, back to our topic todayy!! first of all, honestly ifah cakap, bufdei kali ni ialah bufdei yang paling paling paling gembira dan bermakna buat ifah. i dont know why, but itu yang ifah rasa. 

Alhamdulillah ya Allah, Engkau pinjamkan seketika rahmat-Mu buat hamba yang serba kerdil ni. today, masuk hari ke dua ifah melangkah ke dunia 20-an, and alhamdulillah i still feel very very happy. rasa macam disambut masuk ke 1 alam baharu, dengan sambutan yang super duper grand dari sahabat sekeliling, alhamdulillah *okei ifah over =='

Apa-apa pun syukran jiddan jiddan jiddan buat keluarga, sahabat-sahabat fillah, saudara mara, sepupu sepapak dan semua lah yang wish bufdei ifah walaupon ada yang baru wish hari ni kan *mata menjelinggg, tangan dipinggang :p

tapi tak kesah la lambat ke cepat ke, yang penting ifah terharu dan hargai sesangat sebab korang wish bufdei ifah. so as a bufdei girl la katakan, ifah nak mintak hadiah boleh?? hadiah tak mahal pon, just nak mintak hadiah doa dari kalian semua, always remember me in your doa taoo ;) doakan ifah mampu istiqomah menjadi muslimah solehah, berjaya fil dunya wal akhirah and one more thing, dapat jodoh yang soleh, ahahaha *okei, boleh abaikan yg last tu ;D 

okei la, setakat ni je dulu 'nyerongeng' (bab kata prof math) tok entri kali ni, ifah tinggalkan korang dengan sedikit kenangan from my asdiqo'i(sahabat-sahabat) sempena bufdei ifah yang ke-20 kali ni. selamat menjamu mata dan selamat malam semuaa ! assiff ala kulli hal, wassalam~ ;)

**delicious and lovely choc cake from kak farah. honestly, tak sangka sangat akan dapat bufdei kek, but rezeki, sape boleh jangka kann ^_^ syukran jiddan kak farah sebab belanja kek ni. like it alottt !! ;D **


**special present from special person, eheheh ^_^ alhamdulillah dapat tudung mesir dari kak farah and super duper cute and wangi tasbih form IMD. Allahhh, syukran jiddan-jiddan kalian. in sha Allah, semoga pahala sentiasa mengalir buat kalian, aamiin ;D **


By @suhailawati94 "Assalamualaikum latifah..ana nak ucap sanah helwah ya ukhti gamila...enti dah 20, ana belum lagi..
Ana doakan enti panjang umur, murah rezeki, diberi suami teruna yang soleh, semoga enti berjaya dengan najjah kejayaan yang sebenar iaitu terselamat daripada api neraka, semakin bertambah usia, bukan bermaksud kita cukup 'makan garam' tapi lebih sebagai peringatan dan hadiah yang Allah bagi dkat enti supaya lebih ingat Allah dan juga bermaksud masa enti dengan kematian sangat hampir ^^v..sahabat yang baik ialah sahabat yang bila dekat dengan dia mampu mengingatkan enti dengan Allah dan Rasul..jadi ana nak jadi sahabat enti yang macam tu..jadi jgn lupa Allah dan Rasul, syukran untuk kenangan di bumi tarbiah ana..KMPP 12/13 rindu enti, rindu kita gelak guling2 dalam bilik..semua kenangan..enti jangan nangis tau baca ni,  enti sahabat yang sangat baik utk ana..jaga Hati, Jaga Diri, jaga Iman..SEMOGA ALLAH BERKATI SAHABAT ANA SI LATIFAH SENGET NI, hihi DAN SEMOGA ALLAH SENTIASA BERSAMA ENTI WALAU DIMANA PUN ENTI ADA..HIHI

7.56pm(daylight saving) waktu egypt.. Enti dah tidur dah ni..
Tiba2 rumah blackout ana..
Wassala" via @PhotoRepost_app
** Allahu ya Allah, kejutan khas dari Mesir from my beloved sahabat fillah a.k.a sahabat matrik, sue ! really really unexpected. thanks alot sayang for all thiss, sesangatt terharu n hargai. may Allah bless u always and moga juga ukhwah kita kekal till jannah, in sha Allah. **


By @niniedhirah "Sayang !
Sorry lambat wish !
Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yg ke-20 Ifah !
Semoga dilindungi ALLAH S.W.T & stay beauty syg !
Hehe.. Thanks, untuk perkenalan dari zaman Pra-Sekolah (2000) sampai sekarang.. Semua sama, "Sama Anak Bongsu" "Sama Kelas" " Sama Anak Cikgu SKSPM" " tapi tak sama, Ifah Kecik, Biey besar.. Hahahaha.. , 14 years and still counting, In Shaa ALLAH ! Biey syg Ifah ! @ifahdafila" via @PhotoRepost_app

**and for the last one, kejutan dari sahabat since tadika till now. Allahh, terima kasih biey atas ucapan yang cukup-cukup bermakna. really really appreciate this ! Thanks for your doa, uhibbuki fillah aidhon syg. moga ukhwah kita diredhai-Nya and kekal till jannah okeii ^_^ **

2 comments :

aishah nin said...

selamat hari kelahiran :)

Ibnu Ramli said...

Sanah helwah.. rasa mcm dah terlewat sangat dh ni.. tapi sebba xde entry yg latest jadi aku comment yg ni je haha